Niderlandzki czasownik. Odmiana w czasie teraźniejszym i przeszłym: ‘lachen’

Niderlandzki czasownik. Odmiana w czasie teraźniejszym i przeszłym: ‘lachen’

lachen - odmiana czasownika

lachensmiać się

Hoe vaak lach jij op een dag? Lachen is gezond en het kost je niets. Ik lach meestal twee keer per dag. Toen ik op de basisschool zat, lachte ik altijd met mijn klasgenoten. Er waren altijd leuke situaties waarin wij ontzettend moesten lachen. Gisteren ben ik met mijn vrienden naar een Comedy Café gegaan. Het was leuk en ik heb veel gelachen.

Czas teraźniejszy Czas przeszły niedokonanyCzas przeszły dokonany
ik lachik lachteik heb gelachen
jij, u lachtjij, u lachtejij, u hebt gelachen
hij, zij lachthij, zij lachtehij, zij heeft gelachen
wij lachenwij lachtenwij hebben gelachen
jullie lachenjullie lachtenjullie hebben gelachen
zij lachenzij lachtenzij hebben gelachen

Darek Tymecki

Niderlandzki czasownik. Odmiana w czasie teraźniejszym i przeszłym: ‘bakken’

Reactie plaatsen